Pala Salih (1965) is geboren in Sulaimanya, Koerdistan. Sinds 1993 woont en werkt hij in Nederland. Momenteel werkt vanuit zijn atelier in Zoetermeer. Pala Salih heeft tussen 1982 en 1986 gestudeerd aan de Kunstacademie in Irak. Tussen 1998 en 2001 heeft hij gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Hij beheerst vele technieken als schilderen, tekenen, aquarelleren, zeefdrukken en schilderen op keramisch ondergrond. Hij werkt voornamelijk op doek en met papier van verschillende formaten, zowel groot als klein. Hij hanteert een fijnzinnige stijl in grijs- en blauwtinten op abstraherende wijze en is voortdurend bezig zich te vernieuwen.

Opvallend is het gebruik van schijnbaar toevallige lijnen en krassen, die een groot gevoel van ruimte en diepte oproepen.  De schilderijen worden ook gekenmerkt door het ingehouden kleurgebruik en de tekenachtige stijl. Ze hebben soms letterlijk openingen. Licht is essentieel in zijn werk als in zijn denken. Een voortdurende zoektocht naar de betekenis van licht.